Belka
Piątek, 27 Grudnia 2024   imieniny: —aneta, Jan, Maksym
Rejestracja Witaj: Gościu, Zaloguj się
 
Belka
 
 

Nowa karta w La Brasserie Moderne

Data publikacji: 2022-02-23, Data modyfikacji: 2022-02-23
A A AWydrukDrukuj  
 
Nowa karta w La Brasserie Moderne

Sofitel Warsaw Victoria zaprasza gości do odświeżonych wnętrz restauracji La Brasserie Moderne. Z tej okazji Szef Kuchni, Maciej Majewski, przygotował nowe, wykwintne menu. Goście będą mogli delektować się potrawami pełnymi orzeźwiających akcentów, nawiązujących jednocześnie do zbliżającej się wiosny.

Sofitel Warsaw Victoria, zlokalizowany w samym sercu Warszawy, przy pl. Piłsudskiego, nieopodal Teatru Wielkiego, Ogrodu Saskiego czy Zamku Królewskiego, to ikoniczne miejsce na mapie Warszawy. Hotel zaprasza gości do świata doświadczeń kulinarnych we francuskim stylu serwowanych w La Brasserie Moderne. Odświeżone właśnie wnętrza restauracji podkreśla nowe menu, skomponowane z tej okazji przez Szefa Kuchni, Macieja Majewskiego. Propozycje łączące francuską nowoczesność i wyrafinowanie z lokalnymi inspiracjami rozpieszczą podniebienia nawet najbardziej wymagających gości.

W menu znajdziemy dania podkreślające rozmaitość sezonowych składników. Warto zacząć od przystawek, spośród których na uwagę zasługuje dziki brokuł z pastą miso udekorowany wakame. Szczególnym uznaniem gości cieszy się stała autorska pozycja w menu, stanowiąca dumę restauracji – łosoś Gravad Lax z chrzanem i koperkiem. Wśród zup znajdziemy natomiast m.in. krem z pietruszki wzbogacony gruszkowym aromatem oraz orzechami włoskimi. Co na danie główne? Tutaj godny polecenia jest wyborny dorsz Skrei z mulami. Uwagę zwraca też kaczka Confit serwowana w akompaniamencie czerwonej kapusty i suski sechlońskiej, czyli tradycyjnych suszonych śliwek wywodzących się z rejonu doliny Dunajca. Dopełnieniem wspaniałej uczty będą wyszukane desery, między innymi twaróg z nutą mięty i marakui, beza cytrynowo-jabłkowa oraz domowe lody i sorbety.

Do wszystkich przygotowywanych przez nas dań podchodzimy w wyjątkowy sposób. Każda pora roku to okazja do przedstawienia potraw od nieco innej strony. Sprzyja temu dostępność świeżych składników pojawiających się sezonowo. Dokonując ich przemyślanej fuzji staramy się zaakcentować nie tylko francuska duszę marki Sofitel, ale też rozmaitość lokalnych smaków. Misja ta przyświeca mi od początków kariery kulinarnej, a doceniona została przez gości z całego świata - podkreśla Maciej Majewski, Szef Kuchni La Brasserie Moderne.

Zespół La Brasserie Moderne poleca również menu degustacyjne połączone z selekcją pierwszorzędnych win, z których słynie restauracja.

, Źródło artykułu: Accor
 
Komentarze
Brak komentarzy, Twój może być pierwszy!
Autor:
Kod z obrazka:
Puste pole z komentarzem
Puste pole z podpisem
Wyszukaj
 
Kreska
Dodaj artykuł
 




Brak sond
 
Newsletter
Bądź na bieżąco z nadchodzącymi imprezami. Zapisz się na bezpłatny newsletter.
 
 
warszawa

Warszawa – stolica kraju i miasto na prawach powiatu leży w województwie mazowieckim. Jest to największe miasto Polski. Obszar 517 km² zamieszkuje tu 1 735 442 ludzi. Skupiają się tu najważniejsze instytucje i ośrodki o charakterze naukowym, kulturalnym, politycznym i gospodarczym.

Lista zabytków i miejsc wartych odwiedzenia zdaje się nie mieć końca. Do tych najważniejszych i rozpoznawalnych z pewnością należy: Zamek Królewski i plac Zamkowy, Stare Miasto, Trakt Królewski i Łazienki Królewskie, Pałac Kultury i Nauki, pomnik Syrenki Warszawskiej, Muzeum Powstania Warszawskiego, Centrum Nauki Kopernik i Stadion Narodowy. Jest tu także cała masa dróg rowerowych. Szczególnie atrakcyjne są te ciągnące się wzdłuż Wisły. Na każdym kroku można spotkać tereny zieleni. Parki, skwery i ogrody to idealne miejsce na spacer. Jest tu też kilkanaście rezerwatów przyrody i dwa ogrody botaniczne. W granicach miasta rośnie nawet las! To zjawisko na skalę światową.    

 



 

Zgłoś uwagi - uzupełnij wszystkie pola